Erdély Kupa – hetedik alkalommal

Hetedik alkalommal kerül sor az Erdély Kupa keretén belül az erdélyi magyar középiskolák kosárlabda tornájára, amelynek főtámogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány – tájékoztatott Grabán Zsolt, a rendezvény főszervezője.

A 2011. december 2–5. között zajló sporteseménynek ezúttal Kolozsvár ad otthont, a mérkőzések helyszíne a Közlekedési és Szállítási Technikai Kollégium, valamint a Raluca Ripan Nemzeti Kollégium tornaterme lesz.

Grabán Zsolt elmondta, hogy a fiúk versenyére 7 erdélyi magyar líceum csapata nevezett be: a tavalyi győztes kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum, az aradi Csiky Gergely Főgimnázium, a brassói Áprily Lajos Főgimnázium, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a nagybányai Németh László Elméleti Líceum, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium. Öt iskola vesz részt a lányok küzdelmeiben: a címvédő Apáczai Csere János Elméleti Líceum Kolozsvárról, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a nagybányai Németh László Elméleti Líceum, valamint a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium.

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára az esemény kettős szerepére hívta fel a figyelmet. Véleménye szerint ez kiváló lehetőséget teremt az erdélyi magyar középiskolásoknak arra, hogy sportoljanak, egészségesen éljenek, de elősegíti azt is, hogy a különböző városokban élő fiatalok egymást megismerjék, és közöttük akár tartós barátságok is kialakuljanak. „Egészséges életmód, a különböző sportágak megismerése és megkedvelése, csapat- és versenyszellem elsajátítása, tiszteletben tartása – csupán néhány érv amellett, hogy miért érdemes egy fiatalnak bekapcsolódni iskolája sportéletébe, majd az Erdély Kupán vagy egy ehhez hasonló rendezvényen részt venni. Mindezt úgy tapasztalja meg, éli át, hogy közben hozzá hasonló fiatalokat ismer meg, és együtt töltenek el együtt néhány, pozitív élményekben gazdag napot” – fogalmazott Kovács.

október 16–19.
31
nap
11
óra
33
perc
23
másodperc

nevezz be a sportolimpiára!

I.Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia,
Kolozsvár, 2015. október 16-19.

Vegyél részt te is az Olimpián, az alábbi gombra kattintva megtalálhatóak a benevezéshez szükséges információk.