Sikeres évet zárt az Erdély Kupa

A kolozsvári Báthory István Líceum nyerte a fiúk versenyét, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium csapata pedig a lányok között bizonyult a legjobbnak az erdélyi magyar líceumok kosárlabda tornáján, amely az elmúlt hét végén zajlott Kolozsváron. Az Erdély Kupa keretén belül megszervezett versenyt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatta.

Grabán Zsolt főszervező értékelésében a két főtámogató által nyújtott segítséget hangsúlyozta. Mint mondta, e nélkül lehetetlen lett volna idén is megszervezni ezt, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő versenyt. „Sajnos nem vettünk sokan részt a torna előkészületeiben, akik azonban bármilyen szinten bekapcsolódtak a munkába, szívvel-lélekkel tették azt. Külön köszönetet kell mondanom mindenkinek: a résztvevő csapatoknak, akik igazi profikként készültek, edzőiknek, tanáraiknak, akik fáradtságot nem kímélve rendszeresen dolgoztak tanítványaikkal, a kolozsvári Báthory István Líceum közössége pedig igazi házigazdának bizonyult. Nem feledkezhetünk meg főtámogatóinkról sem, az RMDSZ Főtitkárságáról és a Communitas Alapítványról sem, akik anyagi segítsége nélkül nem is gondolkodhattunk volna a verseny lebonyolításában” – fogalmazott Grabán Zsolt.

A 12 csapat, több mint 120 diák, szülők, lelkes szurkolók részvételével zajló verseny végén az alábbi sorrend alakult ki.

Lányok versenyében:

  1. hely: Salamon Ernő Gimnázium – Gyergyószentmiklós
  2. hely: Apáczai Csere János Elméleti Líceum – Kolozsvár

III. hely: Kölcsey Ferenc Főgimnázium – Szatmárnémeti

  1. hely: Bolyai Farkas Elméleti Líceum – Marosvásárhely
  2. hely: Németh László Elméleti Líceum – Nagybánya

Fiúk versenyében:

  1. hely: Báthory István Elméleti Líceum – Kolozsvár
  2. hely: Áprily Lajos Főgimnázium – Brassó

III. hely: Salamon Ernő Gimnázium – Gyergyószentmiklós

  1. hely: Bolyai Farkas Elméleti Líceum – Marosvásárhely
  2. hely: Kölcsey Ferenc Főgimnázium – Szatmárnémeti
  3. hely: Németh László Elméleti Líceum – Nagybánya

VII. hely: Csíki Gergely Főgimnázium – Arad

Megválasztották a torna legjobb játékosait is: a fiúk között Reider Szilárd, a Báthory István Líceum csapatának tagja, a lányoknál Bakos Anikó, a nyertes Salamon Ernő Gimnázium játékosa bizonyult a legjobbnak.

október 16–19.
31
nap
11
óra
33
perc
23
másodperc

nevezz be a sportolimpiára!

I.Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia,
Kolozsvár, 2015. október 16-19.

Vegyél részt te is az Olimpián, az alábbi gombra kattintva megtalálhatóak a benevezéshez szükséges információk.