Nyolcadik alkalommal mérhetik össze képességeiket az ország középiskolás kosárlabda csapatai

Tizennégy csapat nevezett a már hagyománnyá vált Országos középiskolás kosárlabda tornára. Az Erdély Kupa keretében zajló eseményre 2012. november 23-25. között kerül sor, az RMDSZ Főtitkársága, a Communitas Alapítvány és a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Főgimnázium szervezésében” – tájékoztatott Grabán Zsolt-Attila, az Alapítvány Sport-szaktestületének elnöke.

A sporteseményen olyan iskolák csapatai jeleskedhetnek, mint a Kölcsey Ferenc Elméleti Líceum valamint a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont Szatmárnémetiből, a Báthory István Elméleti Líceum Kolozsvárról, a Salamon Ernő Gimnázium Gyergyószentmiklósról, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum Marosvásárhelyről, a Németh László Elméleti Líceum Nagybányáról, az Áprily Lajos Főgimnázium Brassóból, a Segítő Mária Gimnázium és a Márton Áron Gimnázium Csíkszeredából valamint a Bethlen Gábor Kollégium Nagyenyedről.

Az idei év sporteseményének ezúttal Gyergyószentmiklós ad otthont, a mérkőzések helyszínéül pedig a Salamon Ernő Főgimnázium tornaterme szolgál majd. Az esemény hivatalos megnyitójára szombaton, 2012. november 24-én 8.30 órai kezdettel kerül sor, a díjátadó időpontja vasárnap, november 25., ennek keretén belül Moldován József, az RMDSZ képviselőjelöltje díjazza a nyertes csapatokat.

Az esemény fő célkitűzése, hogy megismertesse és megszerettesse a kosárlabdázást a középiskolás diákok körében, ez által is tudatosítva a mozgás és az egészséges életmód fontosságát. Az Erdély kupa, ugyanakkor kiváló lehetőséget nyújt az ismerkedésre, kapcsolatok kialakítására az erdélyi iskolákban tanuló magyar diákok számára. Az eseménynek otthont adó városok folyamatos váltakozása, pedig segít megismertetni a regionális jellegzetességeket és a különböző helyi értékeket is” – fogalmazott Grabán Zsolt-Attila.

október 16–19.
31
nap
11
óra
33
perc
23
másodperc

Résztvevők

nevezz be a sportolimpiára!

I.Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia,
Kolozsvár, 2015. október 16-19.

Vegyél részt te is az Olimpián, az alábbi gombra kattintva megtalálhatóak a benevezéshez szükséges információk.