Sikereses tornával zárult az Erdély Kupa

A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium lány és a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium fiú csapata bizonyult a legjobbnak az Erdély Kupa keretén belül megszervezett IX. Országos Középiskolás Kosárlabda Tornán. A torna legjobb játékosai is a végső győztes csapatokból kerültek ki: Dézsi Kata a Tamási Áron Gimnázium, és Veres Alpár, a Márton Áron Gimnázium tanulója.

Deák Ferenc, a rendezvény főszervezője kiemelte: „Sikeres tornával zártuk az idei Erdély Kupa rendezvénysorozatát. Örülök annak, hogy folyamatos utánpótlás mutatkozik minden évben a fiatalok közt, az idei évben jelentkezett a legtöbb csapat erre a bajnokságra. Mindez arra ösztönöz minket, szervezőket, hogy a programot hosszútávon fenntartsuk, hogy azok a fiatalok, akik eddig nem sportoltak, nem mozogtak, ezen változtassanak, egy egészségesebb életmódot érdekében.” 

Az Erdély Kupa keretén belül lezajlott versenyre november 29 – december 1. között került sor Csíkszeredában, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Communitas Alapítvány és a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium szervezésében.

Az Országos Középiskolás Kosárlabda Tornára 8 megye, 11 iskolájának, 16 csapata (8 fiú és 8 lány) jelentkezett, köztük a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium fiú-, a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum lány-, a nagybányai Németh László Elméleti Líceum fiú és lány-, a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum fiú és lány-, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum fiú és lány-, a  székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium lány-, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium fiú és lány-, a temesvári Bartók Béla Elméleti líceum fiú-, a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola fiú-, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium lány-, illetve a házigazda, Márton Áron Gimnázium fiú és lány csapatai.

A rendezvény partnerei a 4 Seasons Sportegyesület, Csík Területi RMDSZ, Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Ifjúsági Alapítvány és Csík Terület Ifjúsági Tanácsa volt. A rendezvény támogatója a Tusnád volt.

október 16–19.
31
nap
11
óra
33
perc
23
másodperc

nevezz be a sportolimpiára!

I.Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia,
Kolozsvár, 2015. október 16-19.

Vegyél részt te is az Olimpián, az alábbi gombra kattintva megtalálhatóak a benevezéshez szükséges információk.