Újabb Erdély Kupa: újabb siker

A gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium csapatai bizonyultak legjobbnak mind a lányok, mind a fiúk versenyében a 8. alkalommal megszervezett Országos Középiskolás Kosárlabda Kupán. Az Erdély Kupa keretén belül lezajlott versenyre november 23–25. között került sor Gyergyószentmiklóson, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Communitas Alapítvány és a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Főgimnázium szervezésében.

A kétnapos sportrendezvényen nyolc fiúcsapat méretkezett meg: a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium, a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a nagybányai Németh László Elméleti Líceum, a brassói Áprily Lajos Főgimnázium. A lányok versenyében hat csapat vett részt: a nagybányai Németh László Elméleti Líceum, a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Központ, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a csíkszeredai Segítő Mária Gimnázium, a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium. A torna legjobb játékosai is a végső győztes csapatokból kerültek ki: Huszár Katalin és Madaras Róbert egyaránt a Salamon Ernő Gimnázium diákjai.

Grabán Zsolt-Attila, a Communitas Alapítvány Sport Szaktestületének elnöke az eseményt követően úgy értékelt: „Sikeres tornával zártuk az idei Erdély Kupa rendezvénysorozatát, úgy vélem, kihívás minden egyes diáknak a hasonló rendezvényeken való részvétel. Örülök annak, hogy folyamatos utánpótlás mutatkozik minden évben a fiatalok közt. Ez a testnevelő tanárok munkáját igazolja, az ő érdemük. Ezt tovább kell vinni, hogy azok a fiatalok, akik eddig nem sportoltak, nem mozogtak, ezen változtassanak, és egy egészséges életmódot folytatassanak az elkövetkezőkben.”

október 16–19.
31
nap
11
óra
33
perc
23
másodperc

nevezz be a sportolimpiára!

I.Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia,
Kolozsvár, 2015. október 16-19.

Vegyél részt te is az Olimpián, az alábbi gombra kattintva megtalálhatóak a benevezéshez szükséges információk.