Jövőre több résztvevővel és versenyszámmal bővítjük az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiát

Nyolcvan csapatmérkőzés, 72 óra játékidő – ez jellemzi számokban az első Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiát. A térség egyetlen erdélyi magyar diákoknak szóló sportvetélkedőjén 5 sportágban, 11 versenyszámban mérkőzött meg egymással 22 iskola félezer erdélyi magyar diákja. Az október 16–19. közötti kolozsvári tornával hagyományt kívánunk teremteni, amellyel az Erdély Kupa sikereit tekintjük irányadónak.

Az együttgondolkodás nem csak egy következő kiadás megszervezésén múlik: a szervezők abban látják a mozgalom jövőjét, hogy az erdélyi magyar diákok a torna hírnökeivé válnak – mondta el Bodor László, a Sportolimpia elnöke, az RMDSZ programokért felelős ügyvezető elnöke. „A jövőben a mi feladatunk, hogy a sportszámokat kibővítsük, a részvevői keretet növeljük, és így hozzuk tető alá a következő Erdély-szintű tornát. Ami viszont ennél is fontosabb, amire felkérjük idei olimpikonjainkat: legyenek zászlóvivői a mozgás népszerűsítésének, tegyék ezt annak érdekében, hogy a következő évtizedekben is beszélhessünk a sport jövőjéről itthon. Ugyanakkor köszönettel tartozunk minden olyan erdélyi származású sportolónak, bárhol is éljen a világban, valamint közéleti szereplőnek, aki felvállalta a torna értékeinek tolmácsolását” – tette hozzá Bodor László.

A Sportolimpia főszervezője, Grabán Zsolt értékelőjében rámutatott, a négynapos eseménysorozat zökkenőmentesen zajlott le, súlyosabb személyi sérülésekre sem került sor. „Nagyon örvendünk, hogy résztvevőinkben igazi sportemberekre találtunk, akik az egészséges versenyszellem megélésén túl, az általunk javasolt értékek szerint játszottak: az élmények közös átélésére, az olimpiai szellem, a fair play népszerűsítésére kértük őket a hétvégét megelőzően” – összegzett.

A Sportolimpia a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) és a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása (TTOT) szervezésében jött létre, a Kolozsvár 2015 – Európa Ifjúsági Fővárosa projekt keretében, a Bethlen Gábor Alap, a Kolozs megyei Ifjúsági és Sport Hatóság, Kolozs megye Tanácsa és Kolozsvár Polgármesteri Hivatalának támogatásával.

október 16–19.
31
nap
11
óra
33
perc
23
másodperc

nevezz be a sportolimpiára!

I.Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia,
Kolozsvár, 2015. október 16-19.

Vegyél részt te is az Olimpián, az alábbi gombra kattintva megtalálhatóak a benevezéshez szükséges információk.