Több mint 500 bajnok a 4. Sportolimpián

Az RMDSZ és a Communitas Alapítvány szervezésében több mint félezer erdélyi magyar középiskolás bizonyított a 4. Spotolimpián, amelynek idén két olimpikon volt a fővédnöke: Ráduly-Zörgő Éva atléta, gerelyhajító és Tófalvi Éva  sílövő. Az ötnapos Sportolimpián összesen 28 iskolából 547 diák vett részt 50 testnevelő tanárral, akik nyolc versenyszámban – futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda, úszás, atlétika, asztalitenisz és strandröplabda – mérkőztek meg, szeptember 19 – 22. között Kolozsváron.

Bodor László, az RMDSZ programokért felelős ügyvezető alelnöke, a Sportolimpia elnöke beszámolójában büszkeségének adott hangot, amiért egyre több fiatal vesz részt a Sportolimpián. A sportkedvelő diákokkal, partnereinkkel és támogatóinkkal együtt idén is sikerült megvalósítani a kitűzött célt, ami nem más, mint a mozgás, az egészséges életmód és a fair play népszerűsítése. Ez az 547 diák és az őket kísérő tanárok idén is bebizonyították, hogy az erdélyi sportnak van jövője, van utánpótlás. Külön köszönet az idei fővédnököknek, Ráduly-Zörgő Évának és Tófalvi Évának, akik rendkívüli szeretettel és odaadással vettek részt a rendezvényen és annak népszerűsítésébe. Meggyőződésem, hogy segítségüknek köszönhetően, több diákhoz, sportkedvelőhöz jutott el a Sportolimpia üzenete. Jövőre még több diákot, még több edzőt és testnevelő tanárt várunk majd Kolozsvárra, a mi olimpiánkra.”

Grabán Zsolt főszervező, a Communitas Alapítvány Sport Szaktestületének elnöke szintén örömmel látta, hogy évről évre több résztvevő van a Sportolimpián, és egyre több fiatal érdeklődik a sport iránt. “Pozitívumnak számít, hogy több versenyző, résztvevő és önkéntes visszatért, akik az előző években is részt vettek az eseményen. Az egyre nagyobb létszám bizonyíték arra, hogy szükség van ezekre a rendezvényekre a jövőben is.”

A versenyeken az első helyezést a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum nyerte, 8 arany, 1 ezüst és 3 bronzéremmel. A második helyet a Báthory István Elméleti Líceum nyerte 7 arany, 7 ezüst és 4 bronzéremmel. Harmadikként a Domokos Kázmér Szakközépiskola lépett dobogóra. A végső eredményeket a www.sportolimpia.ro oldalon, az eseményen készült hangulatvideókat, fényképeket pedig a Sportolimpia Facebook oldalán tekinthetik meg

Az idei Sportolimpia létrejöttét a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ), a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása (TTOT), az oktatási minisztérium, a Nemzeti Sport és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem támogatta.

október 16–19.
31
nap
11
óra
33
perc
23
másodperc

nevezz be a sportolimpiára!

I.Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia,
Kolozsvár, 2015. október 16-19.

Vegyél részt te is az Olimpián, az alábbi gombra kattintva megtalálhatóak a benevezéshez szükséges információk.