„Társaság, szórakozás, összetartás, emlékek” – ezért szeretik a középiskolások a Sportolimpiát (VIDEÓ) – a Maszol.ro portálról

Csütörtök délelőtt feltérképeztük az 5. Erdélyi Középiskolás Sportolimpia helyszíneit: röplabda és kézilabda mérkőzéseken szurkoltunk, egy futballedzést is végignéztünk, közben pedig elbeszélgettünk a versenyzőkkel, és az idei rendezvény védnökét, Miklós Edit alpesi sízőt is kifaggatuk a sporteseményről.

Mint megtudtuk, a diákok számára a Sportolimpia „semmihez sem fogható, ilyet máshol nem találhat az ember”. Azt is megosztották velünk, hogy bár elsődlegesen a sportszeretet miatt érkeznek, rengeteg emlékkel gazdagítják egymást, nem beszélve arról, hogy a kitartásuk is folyamatosan fejlődik. Kiemelték, boldogsággal tölti el őket, hogy évről évre egyre többen vesznek részt az eseményen. A középiskolások beszámolói szerint élvezik, hogy megmérkőzhetnek, de a versengés közösségi élmény és szórakozás is számukra. Az pedig, hogy minden csapat összetartó, még inkább erősíti a kötelékeket. Egyedüli hátrányként csak azt említették, hogy több mérkőzés ugyanabban az időpontban van, így nem tudnak mindegyiken jelen lenni.

Miklós Edit csíkszeredai származású alpesi síző, az idei Sportolimpia fővédnöke hozzátette, nagyon örül annak, hogy a fiatalok sportszerűen versengenek, valamint dicséretesnek tartja, hogy a lelátón rengetegen szurkolnak iskolatársaiknak.

Forrás: www.maszol.ro

október 16–19.
31
nap
11
óra
33
perc
23
másodperc

nevezz be a sportolimpiára!

I.Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia,
Kolozsvár, 2015. október 16-19.

Vegyél részt te is az Olimpián, az alábbi gombra kattintva megtalálhatóak a benevezéshez szükséges információk.