Országos első díjas az I. Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia

A zsűri fődíját érdemelte ki az I. Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia a Romániai Fiatal Civil Közösség hétvégi, kolozsvári gáláján. A sport kategóriában a legkiemelkedőbb tömegsportot népszerűsítő projekt az a kezdeményezés lett, amely az egészséges erdélyi társadalom fenntartását, az erdélyi magyar gyermekek egészséges életmódra való nevelését tűzte ki célul – fogalmazott Bodor László, a Sportolimpia elnöke, az RMDSZ programokért felelős ügyvezető alelnöke november 16-án, hétfőn.

Bodor László elmondta, a Sportolimpiával hagyományt teremtenek: jövőre a sportágak kibővítésével, a résztvevői keret növelésével hozzák tető alá az Erdély-szintű tornát. „A zsűri elismerése nem kötelező feltétele egy következő kiadás megszervezésének, viszont elégtétel számunkra. Abban reménykedünk, hogy mindazok a középiskolás diákok, akik 2015-ben megmérkőztek a tornán, most még büszkébb zászlóvivői lesznek a mozgás népszerűsítésének” – mutatott rá a Szövetség ügyvezető alelnöke, aki a sport szeretetének átörökítésében látja az egészséges erdélyi társadalom fenntartását.

Grabán Zsolt, a Sportolimpia főszervezője köszönetét fejezte ki minden olyan erdélyi származású sportolónak, közéleti szereplőnek és támogatónak, aki felvállalta a torna hangsúlyozását. „Köszönjük a támogatást azoknak, aki már az első pillanattól pozitívan fogadták megkeresésünket, teljes mellszélességgel kiálltak azon értékek mellett, amelyeket rendezvényünkkel felvállaltunk, akik az olimpia szellemének átélésére, a fairplay-re intették a közel 500 résztvevőt” – hangsúlyozta.

Az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiának járó első díjat Mihály Béla kolozsvári testnevelő tanár vette át a szombati gálán.

A Romániai Fiatal Civil Szervezetek hétvégi országos gálája az önkéntesség, művészet, információtechnológia, innováció, formális és nonformális oktatás, vállalkozás, humanitárius tevékenységek, valamint környezetvédelem kategóriákban ismerte el és díjazta tehetséges és lelkes fiatalok munkásságát, projektjeit.

A Sportolimpia a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása szervezésében jött létre, a Bethlen Gábor Alap, a Kolozs megyei Ifjúsági és Sport Hatóság, Kolozs megye Tanácsa és Kolozsvár Polgármesteri Hivatalának támogatásával. Az esemény partnere a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa projektért felelős Share Föderáció.

október 16–19.
31
nap
11
óra
33
perc
23
másodperc

nevezz be a sportolimpiára!

I.Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia,
Kolozsvár, 2015. október 16-19.

Vegyél részt te is az Olimpián, az alábbi gombra kattintva megtalálhatóak a benevezéshez szükséges információk.