Lezárult a 7. Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia – ösztöndíjban részesülnek az első helyezettek

Véget ért az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia Kolozsváron, amelyet szeptember 19–23. között szervezett meg az RMDSZ, a Communitas Alapítvány, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, az Erdélyi Ifjúsági Sportegyesület és a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása.

Az éremtáblázatban első helyezést a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum érte el összesen 19 éremmel, ebből 13 arany, 3 ezüst és 3 bronz.
Jó hír, hogy idén először a Sportolimpia összes első helyezettje havi 450 lejes érdemösztöndíjban részesülhet. Ezt a szülők vagy a tanárok kell az iskoláknál kérvényezzék.

A második helyen a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum végzett, akik összesen 20 érmet gyűjtöttek össze, ebből: 7 arany, 9 ezüst és 4 bronzérem.

Harmadik helyezett a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium, összesen 20 éremmel, amelyből 4 arany, 9 ezüst és 7 bronz.

Az idei Sportolimpián 11 sportágban – atlétika, asztalitenisz, kosárlabda, kézilabda, labdarúgás, lábtenisz, röplabda, sakk, strandröplabda, streetball, úszás – és összesen 45 versenyszámban mérték össze erejüket a romániai magyar középiskolás sportolók. Kilenc megyéből – Bihar, Brassó, Hargita, Hunyad, Kolozs, Kovászna, Maros, Szatmár, valamint Szilágy – összesen 24 oktatási intézmény képviseltette magát. A rendezvényen összesen 743 diák volt jelen, emellett az őket felkészítő 64 testnevelő tanár és edző, valamint 90 szervező és önkéntes – számolt be Grabán Zsolt főszervező.

A további eredmények elérhetők ITT.

október 16–19.
31
nap
11
óra
33
perc
23
másodperc

nevezz be a sportolimpiára!

I.Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia,
Kolozsvár, 2015. október 16-19.

Vegyél részt te is az Olimpián, az alábbi gombra kattintva megtalálhatóak a benevezéshez szükséges információk.